4 Şubat 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

Eğer benim kadar şanslıysanız güneydoğunun verimli topraklarında yetişip kızgın güneşinde kurumuş, büyük bir içtenlikle, özenle paketlenip gönderilen kurularınız varsa yapabileceğiniz lezzetli bir dolma tarifi.

Malzemeler: Kuru patlıcan, kuru dolmalık biber, kuru kabak, pirinç, soğan, yenibahar, domates püresi, nane, reyhan, biber salçası, nar ekşisi

Yapılışı: Kuru sebzeleri yumuşayana kadar haşlayıp hazırladığınız zeytinyağlı içle yassı dolmalar şeklinde doldurun. Fazla iç koymayın. Tencereye yatık şekilde dizin. üzerine zeytinyağı, kaynak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Dolmalar piştiğinde susuz kalması gerekiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...