14 Eylül 2012 Cuma

TAZE BÖRÜLCE KONSERVESİ

Bahçemde kendi yetiştirdiğim börülcelerim.


Resimden seçmesi zor olabilir. Yaklaşık 50cm boyunda incecik salkım salkım börülceler. Konserve yapmak için önce börülceleri kısa kısa kesin. Tencerede kapağı kapalı şekilde kaynatın. Börülceler yumuşayınca süzerek tencereden alıp zeytinyağı, sirke ve tuzla iyice karıştırın. Yarım kg.lık kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın. 'Taze Fasulye Konservesi'nde anlattığım şekilde kaynatın.


Bir ay sonra konserveniz yemeye hazır. Sadece açıp servis tabağına almanız yeterli olacak. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...