4 Şubat 2014 Salı

SU BÖREĞİ

Su böreği denilince açması, haşlaması, pişirmesi kulağıma çok zormuş gibi gelirdi. Blogları dolaşırken rastladığım tarifle bir cesaret su böreği yapmaya kalkıştım. Çok da güzel oldu, yiyenlerden de çok güzel yorumlar aldım. Sizde korkmadan deneyin, katkı maddeli hazır hamurlara prim vermeyin. Şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun..

Hamuru için: 5 yumurta, 8 su bardağı un, 3 tatlı kaşığı tuz (hamurlar suda haşlanırken tuz oranı azalıyor. 3 kaşık tuz size çok gelmesin ölçüsünü koyun.)

Arasına sürmek için 300gr. tereyağı

İç harcı: Beyaz peynir, maydanoz

5 yumurtayı hamur yoğuracağınız kaba kırın tuzla çırpın. Unu ilave edip ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurun. 2 pezisi diğerlerinden küçük olacak şekilde toplam 11 peziye ayırın. Küçük pezinin birini böreğinizi yapacağınız tepsi büyüklüğünde açık yağlanmış tepsiye haşlamadan serin. Diğer pezilerin tamamını açtıktan sonra büyük bir tencerede bol kaynar suyun içinde tencerenizin büyüklüğüne göre hamurlarınızı 4e bölerek teker teker haşlanmaya bırakın. Kaynar sudan aldığınız haşlanmış hamurları soğuk su dolu kabın içinde yıkayıp aralarına tereyağı sürerek tepsinize yerleştirin. Pezilerinizin yarısını haşlama işlemi bitince tek seferde beyaz peynirli harcınızı hamurun üzerine serin. Diğer hamurları da haşlayıp yerleştirdikten sonra en başta ayırdığınız küçük pezinin ikincisini de açıp haşlamadan tepsinin üzerine yerleştirin. Alttaki ve üstteki peziler haşlanmamış hamurdan olacak ara katların tamamını haşlayıp soğuk sudan geçireceksiniz. Kalın tabanlı alüminyum bir tepside aygazın üzerinde çevire çevire kızartın. Aynı büyüklükte başka bir tepsinin yardımıyla böreğinizi alt üst çevirip diğer tarafını da kızartın. Bu aşamada çok kısık ateşte pişirmeniz ve başından hiç ayrılmamanız lazım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...