4 Şubat 2014 Salı

AÇMA

Piştiği zaman evinizi mis gibi kokutacak, çocuklarınızın severek yiyeceği, hamurunu poğaça, sandwich tariflerinde de kullanabileceğiniz açma hamuru.

Malzemeler: 5-5.5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 paket Dr. Oetker toz maya, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Toz mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp eritin. Kuru malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz kadar peziler koparıp açma şekline getirin. 15 dakika tepside mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...