4 Şubat 2014 Salı

JELKA BÖREĞİ

Çaya gelecek misafirleriniz için sabah erkenden yapabileceğiniz son dakikada sıcacık yumuşacık pişirip sunabileceğiniz bir börek tarifi..

Malzemeler: 6 su bardağı un, 1 bütün yumurta, tuz, 1 paket Dr. Oetker toz maya, aldığı kadar ılık su

İç Harcı: Kıyma, soğan, patates, haşlanmış pilavlık bulgur

Hamurları yağlamak için 100gr erimiş tereyağı, 1 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı: Un, tuz ve toz mayayı karıştırıp içine yumurtayı kırıp ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden ceviz büyüklüğünde peziler yapın. Pezileri aşağıdaki büyüklükte açıp yağlayın.


Resimlerdeki gibi katladığınız hamurun ortasına iç harcını koyup kapatın. Ters çevirip tepsiye koyduğunuz hamurları 1 saat tepsi mayasına bırakın. Mayalanırken kurumamaları için üzerlerini örtün.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...