Malzemeler: 6 su bardağı un, 1 bütün yumurta, tuz, 1 paket Dr. Oetker toz maya, aldığı kadar ılık su
İç Harcı: Kıyma, soğan, patates, haşlanmış pilavlık bulgur
Hamurları yağlamak için 100gr erimiş tereyağı, 1 su bardağı çiçek yağı
Yapılışı: Un, tuz ve toz mayayı karıştırıp içine yumurtayı kırıp ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden ceviz büyüklüğünde peziler yapın. Pezileri aşağıdaki büyüklükte açıp yağlayın.
Resimlerdeki gibi katladığınız hamurun ortasına iç harcını koyup kapatın. Ters çevirip tepsiye koyduğunuz hamurları 1 saat tepsi mayasına bırakın. Mayalanırken kurumamaları için üzerlerini örtün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder