5 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİLEK ÜZÜMÜ KAPLAMALI TOP KEK

İtalyanların çilek üzümü dedikleri aslı Karadeniz'de yetişen kokulu üzümlerden kaynattığım meyve suyuyla kapladığım, gerisi hepimizin bildiği bir top kek tarifi.

Malzemeler: 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Üzerinin kaplaması için: 1\3 çay bardağı üzüm suyu, 1 paket pudra şekeri

Kek hamurunu hazırlayıp muffin kalıplarında önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15dk. pişirin. Pişen kekler soğuyunca meyve suyu ve pudra şekerini karıştırarak meyve kaplamasını hazırlayın. Pişirmek yok. Keklerin üzerlerini bu kaplamaya bulayıp meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...