4 Şubat 2014 Salı

MANTI

El açması çok lezzetli bir mantı tarifi. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler: Hamuru için: Un, su, tuz (ölçülerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
                   İç Harcı: Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, maydanoz

Yapılışı: Unu ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında buyuk bir pezi açın. Bıçak yardımıyla küçük karelere bölün. Hazırladığınız iç harçtan karelerin ortalarına koyup kapatın. Ben babaannemden öğrendiğim şekilde şapka gibi kapatıyorum. Siz dilediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Kapattığınız mantıları tuzlu kaynak suda pişirin. Mantılar suyun üzerine çıktıklarında pişmiş demektir.

Servis önerisi: Tereyağı, biber salçası ve domates sosunu iyice pişirin. Mantılarınızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da domates sosunu gezdirin. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...