Malzemeler: 100gr. mısır nişastası, 100gr. buğday unu, 400ml. süt, 2 yemek kaşığı gül suyu
Şerbeti için: 4 su bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı: Güllaç yufkası için bir kasenin içinde mısır nişastasını, buğday ununu, sütü ve gül suyunu iyice karıştırın. Daha pürüzsüz bir kıvam için karışımı süzerek başka bir kaba alın. Küçük bir teflon tavanın içine krep yapar gibi incecik dökün. İki tarafını da pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Şeker sütün içinde erisin ama kaynamasın. Hazırladığınız güllaç yufkalarını servis yapacağınız tabağa önce şerbet sonra güllaç olacak şekilde bitene kadar aralarına ceviz serperek dizin. Kalan şerbeti de üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder