5 Şubat 2014 Çarşamba

ŞAM TATLISI

Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 2.5 su bardağı irmik, 1 türk kahvesi fincanı un, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 türk kahvesi fincanı pekmez, üzerine tuzsuz yer fıstığı

Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su

Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip koyu kek kıvamında bir hamur elde edin. Dikdörtgen bir borcamın altını yağla pekmezin yarısını tepsini her yerine sürün. Hamuru tepsiye boşalttıktan sonra elinizle düzleştirin ve kalan pekmezi sürün. Dilimlere gelecek şekilde tuzsuz yer fıstıklarını üzerine yerleştirip 175 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Tatlının ilk sıcağı geçtikten sonra dilimleyip soğuk şerbeti üzerine dökün.


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...