24 Şubat 2012 Cuma

EL İŞLERİM

Şişle örmeye cesaret edemeyip tığla örmeye başladığım; örmekten bıkmadığım simli tiftiklerle, angoralarla ördüğüm; çiçekler, iğne oyaları, kurdeleler, kullanmadığım küpelerle renklendirdiğim modelleri beğeninize sunuyorum. Modellerin açıklamalarını isterseniz bana yazın.





































13 yorum:

  1. çok şık bir yelek olmuş 10marifette gördüm yapılışını açıklayabilirmisiniz acaba
    ilk baştaki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimdeki kemerin hizasından başlayarak kendi ölçülerinize ön ortasından arka bel ortasına gelecek uzunlukta iki ön örün. Ördüğünüz iki uzun parçayı ortadan katlayarak ön ortasını açık bırakıp arka ortasını birleştirerek dolgu bacak yapın. Kemerden aşağısını aynı örnekle istediğiniz uzunlukta örün.Arka parçaları bel ortasından yukarıya doğru ensede istediğiniz ölçüde V yaka bırakacak şekilde sık iğneyle birleştirin. Bu yelek tamamen dikdörtgen parçalardan oluşmaktadır. Yaka ve kol oyuntusu yoktur.
      Örneğin ilk sırası tamamen 3lü trabzan. İkinci sıra 5 trabzan 3 zincir çekip, 2 trabzan boş bırakıp 3. trabzana bat. Tekrar 3 zincir çekip 2 trabzan atlayarak 5 trabzan yap. 3. sırada 5 trabzanın üstüne yine 5 trabzan yapıp 5 zincir çekerek tekrar 5 trabzan yap. 2 sıranın sonunda örnek kaydırılacak. Resimlere bir de kemersiz resim ekliyorum oradan daha iyi anlayabilirsiniz.

      Sil
  2. Çok güzel şeyler yapmışsınız. Ellerinize sağlık. Hepsi de harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nergiz. Eğer örneklerden daha ayrıntılı bir şeyler sormak istersen seve seve cevaplarım.

      Sil
  3. ayrıntılı anlatımınız için çok teşekkürler
    ilgilenmeniz beni mutlu etti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Başka sorun olursa gördüğüm en kısa zamanda cevap vermeye çalışırım.

      Sil
  4. paylaşımlarınız çok güzel ben 2.örneğinize bayıldım açıklarsanız çok sewinirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce belindeki motifleri örün. Motifleri belinizin genişliğinde birleştirerek bedenin alt ve üst kısmını 3'lü trabzanlarla tamamlayın. Ön ve arka parçaları omuzdan birleştirdikten sonra kol eviniz için gereken açıklığı bırakarak yine 2'li trabzanlarla bir borunun etrafını örer gibi hiç açıklık bırakmadan örün. En son yakasını örün. Beden boyu ve genişliği için size belli bir sayı söylemiyorum; o tamamen sizin ölçülerinize kalmış. Kolay gelsin.

      Sil
  5. teşekkürler ilginiz için ama ben bu işlerde daha çok acemiyim en azından ön için motiften sonra şu kadar trabzan yapılıyor şu kadar arttırılıyor kol şöyle kesiliyor diye biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sewinirim motifleri arkadaşım gösterdi birer tane ön 2 tane arka için 4 tane yaptım ve açıklamanızı bekliyorum tamamlamak için.4 aylık hamileyim ve lizöz olarak kullanıcam umarım anlatırsınız iyi günler size

    YanıtlaSil
  6. Motifleri ördükten sonra belden altını örerken motifteki her bacak üzerine 1 bacak, her boşluğa 3 bacak dolgu yaparak 1 sıra örün. Sonraki sıraya 5 zincir çekerek 3.bacağa batarak 1 kafes yapın. 3 zincir çekerek 3.bacağın tepesine batarak bu sırayı da tamamlayın. Devam eden sıraları araları 3 zincir olan 3lü trabanlarla alt sıradaki bacakların tepesine değil, araya çektiğiniz zincirlerin ortasına batarak aşağıya kadar inin. Kol kesimine gelince ön ve arka parçaları dümdüz ördüğünüz için bedenden kolunuzun çıkacağı yer kadar açıklık bırakıp kolunuzu örüyorsunuz. Bu örnek benim tamamen bir oda takımı motifini bel kısmına uyguladığım, etek ucu, kol ağzı, yakasını bir havlu danteli örneğinden tamamladığım bir model. Onun için size kalıplaşmış bir ölçü veremiyorum. Kolay gelsin. İnşallah bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız.

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok teşekkür ederim çok iyi açıklamışsınız bir an önce yapıp hazırlıycam iyi dilekleriniz içinde teşekkürler.örnekleri koyup gerisi size kalmış demeyip ilgilendiğiniz içinmde çok sağolun paylaşımlarınızın devamını diliyorum hoşçakalın:))

    YanıtlaSil
  8. hepsi çok güzeller.ben özellikle bordo şapka atkı takımını çok beğendim.elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...