24 Şubat 2012 Cuma

SUSAMLI GEVREKLER

Uzun süre bayatlamadan kalabilen beyaz peynirli, susamlı gevrekler.

Malzemeler: 250gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
                     Hamurun içine 1 yumurta sarısı
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     Yarım su bardağı susam
                     1 paket Dr.Oetker çeşnili kabartma tozu
                     Aldığı kadar un
                     Margarin kalıbı kadar beyaz peynir
                     
Hazırlanışı: Ufalanmış beyaz peynir, margarin, 1 yumurta sarısı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp üzerine ele yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar un ilave edin. Merdane ile 5mm kalınlığında açıp üçgen dilimler kesin. Sigara böreği sarar gibi sarın. Yaptığınız ruloların her yerini önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama batırın. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...