23 Şubat 2012 Perşembe

TUZLU KURABİYELER

Çok lezzetli ve gevrek tuzlu kurabiyeler.

Malzemeler: 4 su bardağı un
                   Yarım çorba kaşığı tuz
                   1 paket kabartma tozu
                   1 çorba kaşığı sirke
                   2 yumurta
                   250gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
                   Anason
                   Çörek otu
                   Susam

Hazırlanışı: 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırdıktan sonra bütün malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp istediğiniz şekli verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp anason, çörek otu ve susam serpin. 200 derecelik fırında üzerlerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
                            ÇÖREK OTU ve SUSAMLILAR


 


ÇÖREK OTU, ANASON ve KIRMIZI BİBERLİLER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...