22 Şubat 2012 Çarşamba

KAZANDİBİ

Evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir sütlü tatlı... Kazandibi
Ölçüler midi fırın tepsisi içindir.


Malzemeler:   1 Litre süt
                     2 Yemek kaşığı un
                     2 Yemek kaşığı buğday nişastası
                     2 Yemek kaşığı pirinç unu (Kaşıkları tepeleme doldurun)
                     1 Su bardağı toz şeker
                     Tepsiye sürmek için 1 yemek kaşığı margarin - 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: 1 Litre sütün içine un, buğday nişastası, pirinç unu ve toz şekeri koyup devamlı karıştırarak pişirin. Tepsinin her yerini margarinle yağlayıp pudra şekerini eleyerek her yere eşit şekilde serpin. Pişirdiğiniz muhallebiyi kepçeyle yavaşça tepsiye dökün. Soğumasını beklemeden ocağın üzerinde tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Altının kızardığını tepsinin yanlarından anlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...