24 Şubat 2012 Cuma

ZEYTİNLİ EKMEK

Mayalı hamur sevenler için çok lezzetli bir tarif.

Malzemeler: 

Hamuru için: 9 su bardağı un          
                    1 yemek kaşığı tuz                              
                    1 paket Dr.Oetker toz maya                

İç malzemesi: 1 kase çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin                                       1 çay bardağı zeytinyağı
                      1 su bardağı kurutulmuş domates
                      1 tatlı kaşığı biber salçası
                      1 yemek kaşığı kekik
                      2 diş sarımsak                                                                              


Hazırlanışı: Unun içine tuzu ve mayayı iyice karıştırdıktan sonra ılık suyla ele yapışmayacak bir hamur yoğurun. Kapağını kapatıp mayalanmaya bırakın.Bir kasede ayıklanmış zeytinleri, sarımsak, kekik, biber salçası, zeytinyağı ve doğrayıp kaynak suda 5dk. beklettiğiniz kuru domatesleri ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru 2 parçaya ayırıp merdaneyle açın. Hazırladığınız zeytinli harcı hamurun her yerine yaydıktan sonra rulo yapın. İki-üç parmak genişliğinde dilimler şeklinde kesip tepsiye alın. 15dk. tepside mayalandırdıktan sonra 200derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

                                          İç malzeme


                                    Fırına girmeden önce


                                      Yemeye hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...