2 Şubat 2013 Cumartesi

ISPANAK ve MANTARLI BEŞAMEL SOSLU BÖREK

Malzemeler: 6 yaprak yufka
                   Yarım kg. ıspanak
                   Yarım kg. mantar
                   1 çay bardağı kaşar rendesi
                   2 yemek kaşığı un
                   2 yumurta
                   1 paket Knorr pane harcı (ince)
                   Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı: Küçük doğranmış mantarlar soteleyin. Üzerine unu ilave edip hafif kavurun. İncecik kıyılmış ıspanakları ilave edip 1 çay bardağı süt ile iç harcı pişirin. Altını kapattıktan sonratuz, karabiber ve kaşar rendesini ilave edin. Yufkaları 2 kat üstüste koyup üçgen parçalar şelinde 12'ye bölün. Hazırladığımız iç harç ılınınca börekleri çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın. 2 bütün yumurtayı iyice çırpn. Börekleri önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...