Malzemeler: 6 yaprak yufka
Yarım kg. ıspanak
Yarım kg. mantar
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 paket Knorr pane harcı (ince)
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı: Küçük doğranmış mantarlar soteleyin. Üzerine unu ilave edip hafif kavurun. İncecik kıyılmış ıspanakları ilave edip 1 çay bardağı süt ile iç harcı pişirin. Altını kapattıktan sonratuz, karabiber ve kaşar rendesini ilave edin. Yufkaları 2 kat üstüste koyup üçgen parçalar şelinde 12'ye bölün. Hazırladığımız iç harç ılınınca börekleri çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın. 2 bütün yumurtayı iyice çırpn. Börekleri önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder