2 Şubat 2013 Cumartesi

BULGUR KÖFTESİ

Et yemeyenler için harika bir tarif; bulgur köftesi...

Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur
                   1 subardağı un
                   1 yumurta
                   1 tatlı kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı karabiber
                   1 çay kaşığı kimyon
Sosu için :    1 yemek kaşığı biber salçası
                   2 diş sarımsak
                   1 çay kaşığı kimyon
                   1 çay kaşığı pul biber
                   Zeytinyağı
                   Tuz
Üzeri için:    Maydanoz ve taze soğan

Hazırlanışı: Bulguru 1 su bardağı kaynak suyla ıslatıp 5dk. dinlendirin. Üzerine un, yumurta,tuz ve baharatları ekleyip macun kıvamında bir hamur yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapıp ortalarına parmağınızla basıp yassıltın. Kaynak tuzlu suya atıp köfteler suyun üzerine çıkana kadar haşlayın. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında soteleyin. Üzerine biber salçası ve baharatları da ekleyip pişirin. Ben bu aşamada sosun daha parlak olması için biber salçasının içine 1 kahve fincanı domates suyu ekliyorum. Haşlanan köftelerin suyunu süzüp sos tenceresinin içinde karıştırın. Üzerine doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...