14 Eylül 2012 Cuma

TAZE FASULYE KONSERVESİ


TAZE FASULYE KONSERVESİ

Ayıklanıp kırılmış taze fasulyeleri rendelenmiş domatesle tencerede hafifçe sarartıp kavanozlara doldurup ağızlarını daima yeni kapaklarla kapatın. Kavanozları boylarını geçecek derinlikte bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Kavanozların üzerini geçecek kadar su ile tencereyi doldurun. Ocakta su kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kaynatın. Kavanozların arasında boşluk kalırsa temiz kurulama bezleriyle aralarını doldurun ki; kaynarken birbirlerine çarpıp kavanozlar kırılmasın. Ben bu işi bahçede 30 kavanozluk kazanlarda kaynatarak yapıyorum. Size evde yapabileceğiniz şekilde tarif ettim. Kolay gelsin. Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Fasulyeyi hiç konserve yapmamıştım..Tarifinizi deneyeceğim..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Dondurucuya koyduğunuzdan çok daha lezzetli oluyor hem de dondurucunuzda yer tutmuyor. Denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...