14 Eylül 2012 Cuma

KIŞ HAZIRLIKLARI KONSERVELERİM




KIRMIZI BİBER KONSERVESİ

15 Kg. biber için:
Malzemeler: 15 kg  salçalık biber
                   3 şişe sirke 
                   1 su bardağı tuz
                   1 su bardağı toz şeker
                   1 su bardağı sıvı yağ
                   
Biber hariç tüm malzemeleri derin bir tencerede kaynatın. Önceden saplarını ve çekirdeklerini temizleyip 4'e böldüğünüz biberleri kaynayan sıvının içine atıp biberlerin kabukları yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle tencereden çıkarıp aralarına ayıklanmış sarımsak dilimleri koyarak 1 kg.lık konserve kavanozlarına doldurun. Biberler bitene kadar bu işleme devam edin. En sonunda tencerede kalan sirkeli karışımı iyice kaynatıp kavanozları doldurun. Kavanozların kapaklarını hemen kapatıp kavanozları ters çevirip üzerini kalın bir bezle örtüp bir gece bekletin. 15kg. biber 10 kavanoz dolduruyor. Yaklaşık bir ay sonra yemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...