1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısını ayır)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket çeşnili kabartma tozu
Un
İç Harcı: Soğan, kıyma, karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI: Bütün sıvı malzemeleri birlikte karıştırın. 5-5.5 bardak unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp tezgahın üzerinde avucunuzun içiyle bastırarak şekil verin. Hamurun bir yarısına ortadan dışarı doğru hamurun ucuna kadar inmeden uzunlamasına 5 kesik atın. Kesik olmayan diğer yarının ucuna harcı koyup rulo şeklinde sarın. Ruloya yarım daire şekli verip kesik olan kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder