2 Mart 2012 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ

Pişerken evinizi mis gibi kokuların saracağı, hazır alacağınız paskalya çöreğinden çok daha lezzetli ve bereketli bir çörek tarifi.

Malzemeler: 1 su bardağı süt
                      1 su bardağı sıvı yağ
                      1 su bardağı yoğurt
                      1 paket Dr.Oetker toz maya
                      1 paket pudra şekeri
                      3 damla Dr.Oetker Acı Badem Aroması
                      5-6 su bardağı un
                      Üzeri için 5-6- su bardağı un


Hazırlanışı: Ilık sütün içine mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri koyup karıştırarak mayayı eritin. Hamuru yoğuracağınız kaba sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve acı badem aromasını koyup, sütlü karışımı da üzerine ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. 1saat sonra hamuru 6'ya ayırarak 3'lü saç örgülerle örülmüş 2 tane paskalya çöreği hazırlayın. 20dk. tepside mayalanmaya bıraktıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeriyle çırptığınız yumurta sarılarını sürüp 180 derecelik fırında 35-40dk altı üstü kızarana kadar pişirin. İçine kuru, üzüm üzerine fındık, ceviz, badem güzel yakışıyor. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...