14 Mart 2012 Çarşamba

ELMALI KEK

Malzemeler: 3 yumurta
                     1 su bardağı toz şeker
                     1 su bardağı süt
                     1 çay bardağı sıvı yağ
                     1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
                     1 paket Dr. Oetker vanilya
                     1 çay kaşığı tarçın
                     2 su bardağı un
                     1 su bardağı mısır unu
                     1 elma
                     Üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı: Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı ekleyin. Tarçın, un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Kek kalıbına dökün. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız elmayı kalıba döktüğünüz kek hamurunun üzerine serptikten sonra bıçağın ucuyla karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.


                 

1 yorum:

  1. elmalı kek tadıyla kokusuyla harıka olur yumusacık,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...