Malzemeler:
20 adet lahmacun için: 6 su bardağı un
Yarım paket Dr.Oetker toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: 300gr. kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
500gr. domates püresi ( ben yazdan kavanozlara hazırladığım domateslerden kullanıyorum)
Hazırlanışı: Hamuru ılık suyla ele yapışmayacak kıvamda yoğurup mayalanmaya bırakın. Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda çok ince doğratın. Kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, domates püresi ve baharatları ekleyerek yumuşak kıvamlı bir harç hazırlayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde peziler yapıp merdaneyle açın. Açtığınız hamuru teflon tavaya koyduktan sonra üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan sürün. Ocakta altları kızarana kadar pişirip fırın tepsisine alın. Fırınınızı ızgara ayarına getirip tepsiyi ızgaraya en yakın göze yerleştirip lahmacunların üzerinin kızarmasını sağlayın. Yapım aşaması devam ederken pişen lahmacunlarınızı üst üste kapaklı bir kaba alın. Böylece hem sıcaklıklarını korurlar hem de yumuşarlar. Afiyet olsun.
Lahmacunların önce teflon tavada altını kızartıyoruz.
Sonra fırında üzerini kızartıyoruz.
Ve lahmacunlarımız yemeye hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder