2 Mart 2012 Cuma

LAHMACUN

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, malzemesinden ve hijyeninden emin olacağınız, yiyenlerin çok seveceği bir lezzet. Lahmacun...
 Malzemeler:
20 adet lahmacun için: 6 su bardağı un
                                       Yarım paket Dr.Oetker toz maya
                                       1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: 300gr. kıyma
                 Yarım çay bardağı sıvı yağ
                 4 orta boy kuru soğan
                 4 diş sarımsak
                 Yarım demet maydanoz
                 1 tatlı kaşığı karabiber
                 1 tatlı kaşığı kimyon
                 2 tatlı kaşığı tuz
                 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
                 500gr. domates püresi ( ben yazdan kavanozlara hazırladığım domateslerden kullanıyorum)

Hazırlanışı: Hamuru ılık suyla ele yapışmayacak kıvamda yoğurup mayalanmaya bırakın. Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda çok ince doğratın. Kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, domates püresi ve baharatları ekleyerek yumuşak kıvamlı bir harç hazırlayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde peziler yapıp merdaneyle açın. Açtığınız hamuru teflon tavaya koyduktan sonra üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan sürün. Ocakta altları kızarana kadar pişirip fırın tepsisine alın. Fırınınızı ızgara ayarına getirip tepsiyi ızgaraya en yakın göze yerleştirip lahmacunların üzerinin kızarmasını sağlayın. Yapım aşaması devam ederken pişen lahmacunlarınızı üst üste kapaklı bir kaba alın. Böylece hem sıcaklıklarını korurlar hem de yumuşarlar. Afiyet olsun.

                               Lahmacunların önce teflon tavada altını kızartıyoruz.


Sonra fırında üzerini kızartıyoruz.


Ve lahmacunlarımız yemeye hazır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...