21 Aralık 2012 Cuma

PORÇİNİ MANTARLI KATMER POĞAÇA

Malzemeler: 1 su bardağı süt
                   1 su bardağı sıvı yağ
                   1 tatlı kaşığı tuz
                   2 tatlı kaşığı toz şeker
                   1 yumurta (beyaz içine sarısı üzerine)                
                   1 paket Dr. Oetker toz maya
İç malzemesi: Porçini mantarı, soğan
Hazırlanışı: Sütü ılıtıp içine toz şeker ve mayayı ekleyip kabartın. Kuru malzemeleri bir yerde karıştırın. Üzerine sıvıları da ekleyip yoğurun. Hamuru 8 parçaya ayırın. Nişasta ve un karışımıyla ayırdığınız hamurları teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürüp üstüste koyun ve hepsini bir açın. Sigara böreği gibi üçgen şeklinde kesin. İç malzemeyi koyup sarın. 35dk. tepside mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...