Hazırlanışı: Soğanı küp şeklinde küçük doğrayın. Tereyağını tavaya koyup eritin, soğanları bu yayda iyice kavurun. Kıymanın yarısını soğanların üzerine ekleyerek iyice kavurun. Pirinci ayrı bir yerde haşlayın. Kavrulan içler ılınınca içine çiğ kıymayı ve baharatları da ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci yoğurmanın son aşamasında süzerek ekleyin ki canları çıkıp lapa olmasın. Bir tavaya sıvı yağ döküp kızdırın. Çok ince olmayacak şekilde tanelediğiniz köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun.
5 Şubat 2014 Çarşamba
KADINBUDU KÖFTE
Malzemeler: 1 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 500gr. az yağlı dana kıyma, 1 çay bardağı baldo pirinç, 2 yumurta, tuz, kimyon, karabiber, 1 kase un
Hazırlanışı: Soğanı küp şeklinde küçük doğrayın. Tereyağını tavaya koyup eritin, soğanları bu yayda iyice kavurun. Kıymanın yarısını soğanların üzerine ekleyerek iyice kavurun. Pirinci ayrı bir yerde haşlayın. Kavrulan içler ılınınca içine çiğ kıymayı ve baharatları da ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci yoğurmanın son aşamasında süzerek ekleyin ki canları çıkıp lapa olmasın. Bir tavaya sıvı yağ döküp kızdırın. Çok ince olmayacak şekilde tanelediğiniz köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun.
Hazırlanışı: Soğanı küp şeklinde küçük doğrayın. Tereyağını tavaya koyup eritin, soğanları bu yayda iyice kavurun. Kıymanın yarısını soğanların üzerine ekleyerek iyice kavurun. Pirinci ayrı bir yerde haşlayın. Kavrulan içler ılınınca içine çiğ kıymayı ve baharatları da ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci yoğurmanın son aşamasında süzerek ekleyin ki canları çıkıp lapa olmasın. Bir tavaya sıvı yağ döküp kızdırın. Çok ince olmayacak şekilde tanelediğiniz köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba
YanıtlaSil