Canım kuzenimin denizden çıktığı gibi taptaze getirdiği palamutlardan yaptığım köfteler. Balık köftelerini kızartırken mutfağınız hem ağır kokmuyor hem de yemesi daha keyifli oluyor.
Malzemeler: 2 adet palamut
1 büyük boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kuş üzümü
Fıstık
Maydanoz
Hazırlanışı: Palamutları ayıkladıktan sonra çok az suyla etleri beyazlaşıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca derisini ve kılçıklarını tamamen ayıklayın. Bu aşamadan sonra diğer malzemeleri ekleyip, aynı kıymadan köfte yapar gibi, yoğurun. Parmak köfteler hazırlayarak derin kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Servis için kendi yetiştirdiğim roka, taze soğan ve marullardan kullandım. Bunlarda marullarımın bir kısmı.
Balık köftelerim yemeye hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder