3 Ocak 2013 Perşembe

FISTIKLI KAHVE KURABİYESİ

Malzemeler: 250gr.margarin
                   1 çay bardağı sıvı yağ
                   1 su bardağu toz şeker
                   2 yumurta (birinin akını üzerine ayır)
                   2 su bardağı nişasta
                   1 yemek kaşığı granül kahve
                   Yer fıstığı
                   1 paket kabartma tozu
                   Aldığı kadar un

Hazırlanışı: Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra iri dövülmüş tuzsuz yer fıstığına her yerini bulayın. 170 derecelik fırında 20-25dk. pişirin. Kahvenizin yanında muhabbet kadar iyi olmasada eşlik edecektir. Afiyet olsun.




KEÇEDEN YILBAŞI AĞACI SÜSLERİ

Keçeden hazırladığım yılbaşı figürlerim pullanıp-boncuklanıp beyaza boyadığım ağaç dallarında yerlerini aldılar. Sizinde olsun isterseniz mailimden bana ulaşabilirsiniz.




SALINCAKTA KEÇE BAYKUŞ

Keçeden kendim çizip kesip süslediğim, ağaç dalına oturttuğum baykuşum.


KEÇE YILBAŞI SÜSLEMELERİM

KEÇEDEN YILBAŞI ÇELENGİM: Strafordan kestiğim çemberi polarla kapladım. Üzerine bahçemden topladığım kuru meşe yapraklarını sıcak silikonla yapıştırdım. Keçeden kesip işleyip pulladığım figürlerle üzerini süsledim.




HEPİNİZE MUTLU YILLAR

Ben bu yılbaşını ailem ve kardeş gibi sevdiğim arkadaşlarımla geçirdim. Sizinle de yılbaşı soframı paylaşmak istedim. Dilerim 2013 hepinizin evlerine bereket getirir. Mutlu yıllar.


Masadakiler: Fırında soslu tavuk, mercimek köftesi, kestaneli lahana dolması, taze börülce salatası, yoğurtlu patlıcan kebabı, kereviz salatası, ton balıklı kanepe, salamlı kanepe, peynir ağaçları, salatalık çanağında haydari, kabak tatlısı, orman meyveli pasta.

Fırında soslu tavuk: Bir bütün tavuğu tütsüleyip yıkadıktan sonra bir kase yoğurt, iki diş sarımsak,kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve ketçap ile oluşturduğumuz sosa bulayın. Bir saat sosta bekletin. Fırın poşetinde, 200 derecelik sırında 60dk. pişirin.

Kereviz salatası: Bir kase süzme yoğurdun içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir diş sarımsağı rendeleyip iyice karıştırın. Kabuğunu soyduğunuz kerevizi kararmaması için hiç bekletmeden yoğurdun üzerine rendeleyerek karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz portakalı bir parmak kalınlığında tekerlek şeklinde kesin. Hazırladığınız salatayı portakal dilimlerinin üzerine koyup dövülmüş cevizle servis edin.


Yoğurtlu patlıcan kebabı: Yazdan hazırladığım köz patlıcan konservelerini süzme yoğurtla karıştırıp çatalla iyice ezdim. Üzerine yine konserve közlenmiş biberlerimden doğradım.


Ton balıklı kanepeler: Yağı süzülmüş konserve ton balığını mayonez ve minik minik doğranmış kornişon turşuyla karıştırıp kek kalıbıyla yuvarlak kestiğim tam buğday ekmeklerinin üzerine sürdüm.


Salatalık çanağında haydari: Salatalıkları ikiye kesip dibini delmeden içini oyun. Kenarların bıçakla şekillendirin. İçine krema pompasıyla haydariyi koyun.


Peynir ağaçları: Üçgen krem peynirlerin üzerine dereotu yapraklarını yerleştirip ağaç süsü verin. Üzerine pul biber serpin. Altına çubuk kraker saplayın.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...