14 Mart 2012 Çarşamba

SEBZELİ POĞAÇA

Sebzelerle lezzetlendirilmiş kıyır kıyır bir poğaça.

Malzemeler: 2 yumurta
                     1 su bardağı zeytinyağı
                     125gr. tereyağı
                     1 su bardağı yoğurt
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1 paket Dr. Oetker çeşnili kabartma tozu
                     Yarım demet dere otu
                     1\4 demet maydanoz
                     1 adet ince rendelenmiş havuç
                     5-6 su bardağı un
                     İç harcı için beyaz peynir

Hazırlanışı: Oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, 2 yumurta(bir yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak), tuz iyice birbirine yedirildikten sonra üzerine havuç ve doğranmış maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra üzerine unu ekleyerek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup şekil verin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.


ELMALI KEK

Malzemeler: 3 yumurta
                     1 su bardağı toz şeker
                     1 su bardağı süt
                     1 çay bardağı sıvı yağ
                     1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
                     1 paket Dr. Oetker vanilya
                     1 çay kaşığı tarçın
                     2 su bardağı un
                     1 su bardağı mısır unu
                     1 elma
                     Üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı: Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı ekleyin. Tarçın, un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Kek kalıbına dökün. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız elmayı kalıba döktüğünüz kek hamurunun üzerine serptikten sonra bıçağın ucuyla karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.


                 

PATATES SALATASI

Yapımı çok kolay, yemesi çok lezzetli, hardallı sos ile yepyeni bir lezzet haline gelen patates salatası.

Malzemeler: 1kg. patates
                      5 adet közlenmiş kırmızı biber
                      1 kase doğranmış kornişon turşu
                      Yarım demet dere otu
                      4 adet taze soğan

Sosu için: 2 yemek kaşığı hardal
                  1 limonun suyu
                  3 yemek kaşığı zeytinyağı
                  Tuz

Hazırlanışı: Küp küp doğrayıp haşladığınız patateslerin üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırın. Sebzeleri ve turşuları küçük küçük doğrayıp ilave edin. Afiyet olsun.


                       

2 Mart 2012 Cuma

LAHMACUN

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, malzemesinden ve hijyeninden emin olacağınız, yiyenlerin çok seveceği bir lezzet. Lahmacun...
 Malzemeler:
20 adet lahmacun için: 6 su bardağı un
                                       Yarım paket Dr.Oetker toz maya
                                       1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: 300gr. kıyma
                 Yarım çay bardağı sıvı yağ
                 4 orta boy kuru soğan
                 4 diş sarımsak
                 Yarım demet maydanoz
                 1 tatlı kaşığı karabiber
                 1 tatlı kaşığı kimyon
                 2 tatlı kaşığı tuz
                 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
                 500gr. domates püresi ( ben yazdan kavanozlara hazırladığım domateslerden kullanıyorum)

Hazırlanışı: Hamuru ılık suyla ele yapışmayacak kıvamda yoğurup mayalanmaya bırakın. Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda çok ince doğratın. Kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, domates püresi ve baharatları ekleyerek yumuşak kıvamlı bir harç hazırlayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde peziler yapıp merdaneyle açın. Açtığınız hamuru teflon tavaya koyduktan sonra üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan sürün. Ocakta altları kızarana kadar pişirip fırın tepsisine alın. Fırınınızı ızgara ayarına getirip tepsiyi ızgaraya en yakın göze yerleştirip lahmacunların üzerinin kızarmasını sağlayın. Yapım aşaması devam ederken pişen lahmacunlarınızı üst üste kapaklı bir kaba alın. Böylece hem sıcaklıklarını korurlar hem de yumuşarlar. Afiyet olsun.

                               Lahmacunların önce teflon tavada altını kızartıyoruz.


Sonra fırında üzerini kızartıyoruz.


Ve lahmacunlarımız yemeye hazır. Afiyet olsun.




PASKALYA ÇÖREĞİ

Pişerken evinizi mis gibi kokuların saracağı, hazır alacağınız paskalya çöreğinden çok daha lezzetli ve bereketli bir çörek tarifi.

Malzemeler: 1 su bardağı süt
                      1 su bardağı sıvı yağ
                      1 su bardağı yoğurt
                      1 paket Dr.Oetker toz maya
                      1 paket pudra şekeri
                      3 damla Dr.Oetker Acı Badem Aroması
                      5-6 su bardağı un
                      Üzeri için 5-6- su bardağı un


Hazırlanışı: Ilık sütün içine mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri koyup karıştırarak mayayı eritin. Hamuru yoğuracağınız kaba sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve acı badem aromasını koyup, sütlü karışımı da üzerine ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. 1saat sonra hamuru 6'ya ayırarak 3'lü saç örgülerle örülmüş 2 tane paskalya çöreği hazırlayın. 20dk. tepside mayalanmaya bıraktıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeriyle çırptığınız yumurta sarılarını sürüp 180 derecelik fırında 35-40dk altı üstü kızarana kadar pişirin. İçine kuru, üzüm üzerine fındık, ceviz, badem güzel yakışıyor. Afiyet olsun.







1 Mart 2012 Perşembe

KANAVİÇE İŞLERİM

Şile Bezi üzerine 3 iplik sayarak işlediğim kanaviçe örtülerimden birkaç örnek.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...